geomtria analityczna
Paulina: Geometria Analityczna dysonans
Prosta o równaniu x + 3y − 1 = 0 przecina okrąg o: x2 + y2 +8y − 9 = 0 w punktach A i B
a) wyznacz współrzędne punktów A i B
b) oblicz odległość środka okręgu od prostej x + 3y − 1 = 0
jak to zrobić pomoże mi ktos i ladnie rozpisze to juz sama ogarne bylabym bardzo wdzieczna
narazie wiem tylko ze
prosta po przekształceniu to y = −x + 1 / 3
i środek okregu to S=(0, −4) i jakis punkt c to −9
21 sty 15:43
Eta:
1/ Rozwiąż układ równań
x= 1−3y i x
2+y
2+8y−9=0
otrzymasz A(..., ...) i B(...., ....)
2/ o: x
2+(y+4)
2=25 S(0,−4) , r=5
k: 1x+3y−1=0
| | |1*0+3*(−4)−1| | |
d= |
| =.................... |
| | √12+32 | |
21 sty 15:54
ite:
@
Eta, czy możesz podać zręczne rozwiązanie do
384217 ? Przegrywam z nim niestety.
21 sty 16:09
Paulina: jak z tego zrobic uklad rownan bo nie moge sie pozbyc jakos porzadnie tych kwadratow sensownie
zeby mi wyszlo a to drugie juz ogarnelam dziekuej pomozesz jeszcz

21 sty 16:38
Eta:
(1−3y)
2+y
2+8y−9=0
1−6y+9y
2+y
2+8y−9=0
10y
2+2y−8=0
5y
2+y−4=0 i licz " delcinkę "
21 sty 16:48
Paulina: dziekuje bardzo bardzo wszystko ladnie wyszlo <3
21 sty 17:12
Eta:
21 sty 19:41
Paulina: Wyznacz dowolnym sposobem resztę z dzielenia wielomianu w(x) =x4−4x2−2x+16 przez (x+1)
10 gru 17:15
Paulina: Wykonaj dzielenie wielomianu w(x) =2x3−3x2−2x+16 przez dwumian q(x) =q(x) p(x) +r(x)
10 gru 17:18
Paulina: Sprawdź czy liczby − 3 oraz 16 są pierwiastka i wielomianu w(x) =x3+3x2−100x300
10 gru 17:21
Paulina: Proszę o pomoc przy tych zadaniach Plisssss!
10 gru 17:24
Paulina: Potrzebuję na dziś 😱😭😰
10 gru 17:27
Eta:
1) R=W(−1) = (−1)4−4(−1)2−2(−1)+16 =...............
10 gru 17:29
ABC: wiesz co, weź ty zrób zdjęcia treści i wrzuć na zapodaj, bo nie umiesz jej poprawnie przepisać
10 gru 17:29
Eta:
Jeżeli liczby −3 i 16 są pierwiastkami wielomianu
to W(−3)=0 i W(16)=0
i licz ........
10 gru 17:30