1 | 1 | |||
∫sin(nπx)sin(πx)dx=− | cos(πx)sin(nπx)−∫(− | cos(πx))nπcos(nπx)dx | ||
π | π |
1 | ||
∫sin(nπx)sin(πx)dx=− | cos(πx)sin(nπx)+n∫cos(nπx)cos(πx)dx | |
π |
1 | ||
∫sin(nπx)sin(πx)dx=− | cos(πx)sin(nπx)+ | |
π |
1 | 1 | |||
n( | sin(πx)cos(nπx)−∫( | sin(πx))(−nπsin(nπx))dx) | ||
π | π |
1 | n | |||
∫sin(nπx)sin(πx)dx=− | cos(πx)sin(nπx)+ | sin(πx)cos(nπx)+n2∫sin(πx)sin(nπx)dx | ||
π | π |
1 | n | |||
(1−n2)∫sin(nπx)sin(πx)dx=− | cos(πx)sin(nπx)+ | sin(πx)cos(nπx) | ||
π | π |
1 | n | |||
∫sin(nπx)sin(πx)dx= | cos(πx)sin(nπx)− | sin(πx)cos(nπx) | ||
(n2−1)π | (n2−1)π |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |