matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
judyta:
Liczba x= −7 jest miejscem zerowym funkcji liniowej f(x)=(3−a)x+7dla: a. a=−7 b.a=2 c.a=3 d.a=−1
16 lut 22:46
Eta:
f(−7)=0 => (3−a)*(−7)+7=0 => 7a= 14 => a =2 odp: b)
16 lut 23:16
judyta:
dzieki
16 lut 23:21