...
Agawa: Policzyc pochodna cząstkową:
f(x,y)= (sinx)lny
z gory dziekuuje ♥
19 sty 22:19
Jerzy: Poszukaj,pokazałem dzisiaj.
19 sty 22:28
Jerzy:
Tylko na innym forum.
19 sty 22:37
Agawa: A wejdziesz na chwilę na to inne forum?

Z góry dziękuję
20 sty 10:31
Jerzy:
f = e
lny*sinx
f’
x = (sinx)
lny*lny*cosx
20 sty 10:52
Agawa: f = elny*sinx
nie rozumiem tego zapisu...
20 sty 14:08
Jerzy:
ab = elnab = eb*lna
20 sty 14:31
Agawa: Moim zdaniem to powinno wygladac tak:
elny*lnsinx
20 sty 15:39
Jerzy: Tak, to moja pomyłka.
20 sty 15:43
Jerzy:
f’
x = (sinx)
lny*lny*ctgx
| | lnsinx | |
f’y = (sinx)lny* |
| |
| | y | |
20 sty 15:47