matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki nieoznaczone
Janek:
Całka ∫sin(lnx)dx = ( przez podstawienie : lnx = t => x=e
t
=> dx=e
t
dt ) ∫(sint)e
t
dt = ∫ e
t
sint dt = i tutaj wlasnie mam problem jak to rozpisac
19 sty 19:36
Janek:
A już wiem, korzystam ze wzoru.
19 sty 19:45