matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna prosta
Ajsza:
⎧
x=1−3t
Prostą
⎩
y=3+2t
przedstawić w postaci kierunkowej y=mx+a
19 sty 11:34
Mila:
x−1
x−1=−3t ⇔t=
−3
y−3
y−3=2t ⇔t=
2
x−1
y−3
=
⇔
−3
2
2
11
y=−
x+
3
3
19 sty 21:10