matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
n do nieskonczonosci
Hajjaka:
(2n−1)
2
pomocy prosze
(4n−1)(3n+2)
16 lut 21:38
Basia:
(2n−1)
2
4n
2
+4n+1
=
=
(4n−1)(3n+2)
12n
2
+5n−2
n
2
(4+
4
n
+
1
n
2
)
=
n
2
(12+
5
n
−
2
n
2
)
4+
4
n
+
1
n
2
4+0+0
4
1
→
=
=
12+
5
n
−
2
n
2
12+0−0
12
3
17 lut 00:56
Hajjaka:
dziekuje
17 lut 13:37