matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
madzia:
3
Kąt α jest ostry i cosα =
. ile wynosi sinα?
4
16 lut 21:35
stanislaw:
sin
2
α + cos
2
α =1 sin
2
α + = 1 sin
2
α +
9
16
= 1 sin
2
α = 1 −
9
16
sin
2
α =
7
16
sinα =
√
7
4
16 lut 21:58
madzia:
dziekuje za pomoc
16 lut 22:02