matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
Konrad:
−3/2log4 + 5/3log8 = ?
18 sty 13:23
Jerzy:
Zapis niejasny.
18 sty 13:23
Konrad:
3/2 to ułamek zwykły
18 sty 13:24
Konrad:
5/3 również
18 sty 13:24
Jerzy:
5
3
=
*3log2 −
*2log2 = 5log2 − 3log2 = 2log2 = log4
3
2
18 sty 13:27