matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż nierówność
patux:
Rozwiąż nierówność:
√
x
2
= 9 W odpowiedziach jest 3 i −3, ktos wie dlaczego?
17 sty 23:24
Adamm:
√
x
2
= 9 |x| = 9 x = 9 lub x = −9
17 sty 23:26
Eta:
Można też tak :
√
x
2
=9 /
2
x
2
=81 ⇒ x=9 v x= −9
17 sty 23:42