matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rząd elementu
inform:
Witam, ktoś może pokazać i wytlumaczyć jak zrobić dany przyklad, dzięki
√
2
√
2
Wyznaczyć rząd elementu grupy z=
−
i grupy (C*, .)
2
2
17 sty 23:07
Adamm:
z = e
−πi/4
rząd = 8
17 sty 23:10