zastosowania calek w geometrii
mantra: | | x2 | |
Obliczyć pole ograniczone krzywymi y=3x, y=x2, y= |
| . |
| | 2 | |
Nie za bardzo wiem które pole w tym zadaniu powinienem rozpatrywać...
17 sty 22:46
jc: Linie dzielą płaszczyznę na 8 obszarów, z tego 2 są ograniczone.
Być może autor zadania miał na myśli obszar do brzegu którego należy fragment
każdej z linii (więcej niż kilka punktów).
17 sty 22:54
mantra: A więc mam pole ograniczone z góry y=3x oraz z dołu y=x2 na przedziale [0,3], a jak zapisać
pole drugiego obszaru?
17 sty 23:00