matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suma
Surykatek:
Dlaczego n
1
1
∑
= 1−
2
k
2
n
k=1
17 sty 22:09
ICSP:
ponieważ
1 − q
n
∑
k = 1
n
q
k
= q *
1 − q
Dla q ≠1
17 sty 22:15
Adamm:
Ale to nieprawda jest, przecież
17 sty 22:21
Surykatek:
Co uważasz za nieprawdę?
17 sty 22:29