rozwiaz uklad rownan
Cinek: {x2−y=2
{x2−4x+y=0
to jest jedna klamra jak cos.. mi wychodzi delta 8 i dwa x.. nie wiem czy robie dobrze
17 sty 19:24
PW: mi wychodzi delta 8 i dwa x..
A ja nie wiem co robisz, więc nie powiem czy dobrze.
17 sty 19:49
Mila:
y=x
2−2
x
2−4x+x
2−2=0
2x
2−4x−2=0 /:2
x
2−2x−1=0
Δ=4+4=8
| | 2−2√2 | | 2+2√2 | |
x1= |
| lub x2= |
| |
| | 2 | | 2 | |
x
1=1−
√2 lub x
2=1+
√2
y
1=(1−
√2)
2−2 lub y=(1+
√2)
2−2
(1−
√2, 1−2
√2) lub (1+
√2, 1+2
√2)
==========================
17 sty 20:16
Cinek: brzydkie liczby

tez mi tak wyszlo dzieki..
17 sty 21:14