Obliczenie obszaru
Xxxxx: Hej, mam do obliczenia pole obszaru z funkcji y=√x y=3x2 x=1 x=2 pomocy 🙄🙄
17 sty 18:03
Jerzy:
Jakie są granice całkowani ? Jaka funkcja ogranicza obszar z góry,a jaka z gołu ?
17 sty 18:07
Xxxxx: Wydaje mi się że a=1 b=2 natomiast granicą z góry 3x2 a z dołu √x tylko właśnie nie jestem
pewna czy obliczam dobry obszar
17 sty 18:09
Bleee:
To pokaż jak policzylas ale czytając to wnioskuję że dobrze policzone
17 sty 18:13
Jerzy:
Naszkicuj te dwie fukcje i zobacz,ktora leży nad którą w przedziale [1;2]
17 sty 18:14
Janek191:
17 sty 18:46
Xxxxx: Czyli moje wnioski były dobre że funkcja z góry 3x2 a z dołu √x?
17 sty 19:25
ABC: dobre
17 sty 19:29
jc: Napisałbym raczej: 1≤x≤2, 3x2 ≤ y ≤ √3.
A tak jak jest to można się co najwyżej domyślać, co autor zadania chciał policzyć.
17 sty 19:50
jc: Oj, ... ≤√x
17 sty 19:50