Wartość oczekiwana
adan96: Gracz rzuca 4 razy monetą. Wygrywa 5 zł jeśli nie wyrzuci orła oraz 2 zł jeśli wyrzuci co
najmniej trzy orły. Za grę płaci 1 zł. Oblicz wartość oczekiwaną wygranej gracza.
k | 5 | 2 | 0
−−−−−−−−−−−−−−−−
P(x = k) | 116 | 416 | 1116
Rozumiem, że gdyby było napisane "Oblicz wartość oczekiwaną zysku gracza.", to k = {4,1,−1}?
E(X) = 5 * 116 + 2 * 416 + 0 * 1116 = 1316
Dobrze to obliczyłem?
17 sty 13:33
Bleee:
Zle policzpna wygrana 2pln
CONAJMNIEJ 3 orły, więc także 4 orły wchodzą w gre
17 sty 14:06
rossmann official: wygraj bon do rossmanna: goo.gl/aDn4Yc
17 sty 14:18