R | 5 | ||
= | ⇒ 2R=5r | ||
r | 2 |
a | b | 7r | 7 | 2 | |||||
+ | = | = | * | ||||||
2R | 2R | 2R | 2 | 5 |
7 | ||
sinα+sinβ= | i sinβ= cosα | |
5 |
49 | ||
sin2α+cos2α+2sinα*cosα= | ||
25 |
49 | 24 | |||
1+sin(2α)= | ⇒ sin(2α)= | to cos(2α)=√1−(sin(2α))2 | ||
25 | 25 |
7 | ||
cos(2α)= | i cos(2α)=1−2sin2α | |
25 |
7 | 9 | |||
to 1−2sin2α= | ⇒ sin2α= | |||
25 | 25 |
3 | 4 | |||
sinα= | to cosα= | = sinβ | ||
5 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |