funkcja
mar:

Na podstawie wykresu funkcji f(x) = ||x+3|−1|, oceń kiedy równanie f(x)=m ma dwa różne
rozwiązania.
Narysuj wykres g(x)=n gdzie n oznacza liczbę rozwiązań powyższego równania.
Wiem jak wygląda wykres i z wykresu równanie f(x)=m ma:
0 rozwiązania dla m<0
2 rozwiązania dla m=0
4 rozwiązania dla m∊(0,1)
3 rozwiązania dla m=1
2 rozwiązania dla m>1
I nie wiem jak ma wyglądać funkcja g(x)=n

16 sty 20:13
Mila:

g(m)=0 dla m∊(−
∞,0)
g(m)=4 dla m∊(0,1)
g(m)=3 dla m=1
g(m)=2 dla m=0 lub m∊(1,
∞)
16 sty 20:26
mar: Aaaa, o to chodziło, no właśnie nie wiedziałem czy w tej funkcji g(x) za x można to m wstawić.
Jak tak to proste. Dzięki.
16 sty 23:02
Mila:
16 sty 23:08