Obliczenie logarytmu
Natalia: hej mam problem z obliczeniem √8*ln(√8)
16 sty 19:42
wredulus_pospolitus:
Natalio i nie dziwię Ci się ... ja też miałbym problem obliczyć jaką wartość ma to wyrażenie
16 sty 19:43
ABC: Natalia w jakim kontekście to zadanie?
16 sty 19:48
Natalia: to moze inaczej

musze obliczy pole z zastosowaniem
całki no i wychodzi mi takie oto rownanie do obliczenia
√8(ln(
√8 − 1) − 1
16 sty 19:49
Natalia: zjadlo mi jeden ) na koncu
16 sty 19:49
ABC: aha jak z obliczeniem pola to możesz na kalkulatorze
16 sty 19:55
Mila:
| | 1 | | 3 | |
ln√8=ln(2√2)=ln2+ |
| ln2= |
| ln(2) |
| | 2 | | 2 | |
| | 3 | |
√8ln(8)=2√2* |
| ln(2)=3√2*ln(2) |
| | 2 | |
16 sty 20:19
Natalia: dziekuje
16 sty 20:37