pochodne funkcji
KrisO: Oblicz pochodną funkcji [trudne xd]
a) f(x) = 6x−52,
b) f(x) = 3x2 + 2√x,
c) f(x) = 2x2+11−x
d) f(x) = 3ex +2cosx
e) f(x) = (x4 + 2x − 1) * sinx,
podpowiedziałby ktos jak zrobić te przykłady lub rozwiązał chociaż 2 i wytłumaczył niejwiecej?
16 sty 13:51
KrisO: w b jest 3/x2
w c jest 2x2 +1 / 1−x
16 sty 13:52
Jerzy:
d) f'(x) = 3ex − 2sinx
e) f'(x) = (4x3 + 2)*sinx + (x4 + 2x − 1)*cosx
Rozumiesz te dwie ?
16 sty 13:54
Alaneks: tak, ten sinx powstawł bo (2−(−sinx)) , rozumiem już wszystkie

dzieki
16 sty 19:28