oblicz granicę
Kamilka: Granica ciągu:
2*n−1 to potęga tego całego ułamka jakby co
wyszło mi (e
22)
2 ale nie jestem pewna
Granica funkcji:
lim
x→0+ x
√xlnx
proszę o pomoc
16 sty 13:42
Jerzy:
1) = e44
16 sty 13:49
Kamilka: O dziękuję!

To jeszcze to drugie
16 sty 13:52
Kamilka:
16 sty 14:04
ABC: skorzytaj z granicy podstawowej
lim
x→0+x*lnx=0
16 sty 14:16
Jerzy:
| | lnx | | 1/x | |
14:16 .... = limx→0+ |
| = [H] = lim |
| = lim (− x) |
| | 1/x | | −1/x2 | |
16 sty 14:21
Kamilka: ciągle nie wiem o co chodzi
16 sty 14:22
Kamilka: aaaaa już chyba wiem
16 sty 14:23
Kamilka: skąd się wzięło to po lewej xd
16 sty 14:28
16 sty 14:28
ABC: czego nie rozumiesz

?
16 sty 14:31
Jerzy:
Co po lewej ?
16 sty 14:31
Kamilka: | | lnx | |
to |
| skąd to się wzięło? |
| | 1/x | |
16 sty 14:38
ABC:
Kamilka to mam dla ciebie inny sposób, podstaw x=e
−t do tej granicy x*lnx
i sprowadzi się to do
| | −t | |
limt→+∞−t*e−t= lim {t→+∞} |
| =0 |
| | et | |
16 sty 14:40
Kamilka: Dzięki za pomoc
17 sty 14:14
rossmann official: wygraj bon do rossmanna: goo.gl/aDn4Yc
17 sty 14:18