matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Gosia:
mam jeszcze jedna prosbe
sin pi/2 - sin x
Kompletnie nie radze sobie z trygonometria;(
6 lut 21:35
Jakub:
ale co z tym zrobić?
6 lut 22:53
Sitta:
sin pi/2 - sin x = 1-sin x = 2sin(π/4 - x/2)sin(π/4 - x/2)=2sin
2
(π/4 - x/2)
7 lut 10:46