Granica Ciągu
Student: | | n−3 | |
lim=( |
| )5n (potęga 5n) |
| | n+2 | |
n→
∞
15 sty 19:27
Krzysiek60: Jedziesz na granicę z liczba e
15 sty 19:28
Janek191:
| | 1 − 3n | |
an = [( |
| )n]5 |
| | 1 + 2n | |
więc
| | e−3 | |
lim an =[ |
| ]5 = ... |
| | e2 | |
n→
∞
15 sty 19:30
Student: Problem w tym że wiem jak to rozwiązać ale nie mam pewności co do wyniku dlatego chciałem
zobaczyć czy jest to ok, wychodzi mi e−25
15 sty 19:34
wredulus_pospolitus:
to na przyszłość ... chcesz byśmy sprawdzili ... to PODAJ SWOJE ROZWIĄZANIE
15 sty 19:35
Student: Dobrze dobrze, ale ostatecznie jest to dobry wynik czy nie?
15 sty 19:37
Janek191:
Patrz 19.30
15 sty 19:38
wredulus_pospolitus:
tak
15 sty 19:38
Student: Dziękuje pięknie
15 sty 19:39