matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań metodą Gaussa
Kacper:
Jak rozpisać i w ogóle rozwiązać takiego typu układ równań metodą Gaussa
⎧
−x+z−2t=−1
⎨
x+2y−2z+2t=4
⎩
−2y+z+t=3
15 sty 19:18
wredulus_pospolitus:
−1 0 1 −2 | −1 1 2 −2 2 | 4 0 −2 1 1 | 3 A skoro liczba niewiadomych jest większa od liczby równań to ....
15 sty 19:21