matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętość czworościanu
Leszek95:
Oblicz objętość czworościanu rozpiętego na wektorach: a=(1,2,1), b=(3,0,2), c=(−1,5,6)
15 sty 17:50
jc:
1
objętość =
| wyznacznik(a,b,c) |
6
| 1 2 1| | 3 0 2| | −1 5 6| =−35 Objętość = 35/6
15 sty 18:17