xy2 | ||
Obliczyć granicę: lim (x,y)−>(0,0) | ||
x2+y4 |
rcosφsin2φ | ||
lim r−>0 | ||
cos2φ+r2sin4φ |
0 | ||
limy→0 | =0 | |
y4 |
y4 | 1 | |||
limy→0 | = | |||
y4+y4 | 2 |
x+y | ||
lim (x,y)−>(0,0) | ||
x2−xy+y2 |
(x/y)2−1 | ||
= lim(x, y)→(0, 0) | ||
(x/y)3−1 |
(x/y)2−1 | 3 | ||
→ | |||
(x/y)3−1 | 7 |
(x/y)2−1 | 4 | ||
→ | |||
(x/y)3−1 | 13 |
2x | 2 | |||
limx→0 | = limx→0 | |||
x2 | x |
2 | ||
lim x−>0 | nie istnieje więc chyba nic mi to nie da? | |
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |