matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość wyrażenia boolowskie:
Karol:
Uprość wyrażenia boolowskie: Pomoże ktoś z tymi przykładami?
15 sty 17:10
Pytający:
=x(y + (¬z)) + yz = ¬( ((¬x)(¬z)) ((¬y)z) (x(¬y)) ) = ¬(0) = 1
15 sty 18:42