prawdopodobieństwo
szarik01: Dla zdarzeń A, B ⊂ Ω spełnione są warunki P(A`) =
23, P(B`) =
29, P(A ∪ B) =
45
Oblicz P(A ∩ B). Przepraszam za błędy w przekładzie
16 lut 20:39
Basia:
P(A)=1−P(A') = 1−23=13
P(B)=1−P(B')=1−29=79
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
45=13+79−P(A∩B)
P(A∩B)=13+79−45
policz do końca
16 lut 20:43
szarik01: ale jestem tępy ale nie mogę tego rozwiązać

jaka zaćma umysłowa
16 lut 21:02
Basia: Szarik nie leniw się ! To zwykłe ułamki ! Sprowadź do wspólnego mianownika.
16 lut 21:04
szarik01: | 1 | | 7 | | 4 | | 15 | | 35 | | 36 | | 50 | | 36 | | 14 | |
| + |
| − |
| czyli |
| + |
| − |
| = |
| − |
| = |
| |
| 3 | | 9 | | 5 | | 45 | | 45 | | 45 | | 45 | | 45 | | 45 | |
16 lut 21:08