Prosiłbym o pomoc w tym zadanku
Wik: Wyznacz punkty przegięcia i przedziały wypukłości i wklęsłości funkcji
f(x)=ln(x4+3)
14 sty 21:56
wredulus_pospolitus:
i problem polega na ...
14 sty 22:05
ABC: Ni mom chęci do roboty
Ani rano, ni wiecorem
Hej, stanę na wirsycku
Bedę dyrektorem
14 sty 22:08
Wik: Problemik mam z tym że nie wiem jak to rozwiązać robiąc pochodną z pochodnej wyszło mi
1/x2*12x2 i nie wiem co dalej z innymi działaniami wychodziło mi normalne wyniki i byłem w
stanie coś zrobić tu dostałem jakiegoś laga i nie wiem co dalej ..
14 sty 22:11
wredulus_pospolitus:
| | 1 | |
Wyszło Ci |
| *12x 2  Przecież to jest = 12  |
| | x2 | |
To najpierw policz prawidłowo drugą (i zapewne także i pierwszą) pochodną
14 sty 22:14
ABC:
dopóki nie nauczysz się pochodnych będzie kiszka
14 sty 22:40
Wik: Mhm a więc to tak ma być XD nie no ogarniam nawet pochodne ale ten przykład jakoś tak mi nie
przypadł ^^
14 sty 22:45
ABC:
drugą pochodną licz sam , zdaje się że punkty przegięcia są dla x=−
√3 i
√3
idę spać
14 sty 22:57
Wik: Dzięki za pomoc
14 sty 23:07