−3 | ||
( | )2+cos2α=1 | |
5 |
9 | |
+cos2α=1 | |
25 |
9 | ||
cos2α=1− | ||
25 |
16 | ||
cosα= | / √ | |
25 |
4 | −4 | |||
cosα= | lub cosα= | teraz patrzymy w której cwiartce jest kąt (od1800 do 2700) | ||
5 | 5 |
4 | ||
cos α=− | ||
5 |
sinα |
| 3 | ||||||||||
zrobie c) tgα= | = | = | ||||||||||
cosα | −45 | 4 |
1 | 1 | 4 | ||||||||||
prawidłowe b) | = | = | ||||||||||
tgα |
| 3 |
y | 3 | |||
sinα= | = − | ⇒ y= −3 , r=5 to x=−√r2−y2 = −4 | ||
r | 5 |
x | 4 | |||
cosα= | = − | |||
r | 5 |
y | 3 | |||
tgα= | = | |||
x | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |