matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
JakubB:
W ciele p−elementowym, p−liczba pierwsza,dzielenie jest zdef za pomocą el. Odwrotnych?
13 sty 20:54
ABC:
no możesz zdefiniować a:b=ab
−1
13 sty 20:59
jc:
Można też jako rozwiązanie równania: a/b=x ⇔ bx=a.
13 sty 21:04