ln cos x | ||
f(x)= (cos x)1/x2 ⇔ f(x) = exp[ | ] | |
x2 |
ln cos x | ∞ | |||
lim | = ( | ) = .....regula H ...... | ||
x2 | ∞ |
∞ | ||
Czy aby na pewno masz | ||
∞ |
ln(cos(x)) | cos(x)−1 | ||
lim x→0 | |||
cos(x)−1 | x2 |
ln(cos(x)) | cos(x)−1 | |||
lim x→0 | lim x→0 | |||
cos(x)−1 | x2 |
cos(x)−1 | ||
lim x→0 | = | |
x2 |
(cos(x)−1)(cos(x)+1) | ||
lim x→0 | ||
x2(cos(x)+1) |
sin2(x) | (−1) | |||
lim x→0 | lim x→0 | |||
x2 | cos(x)+1 |
ln(cos(x)−1+1) | ||
lim x→0 | ||
cos(x)−1 |
ln(1+t) | ||
lim t→0 | ||
t |
(−1) | ||
=1*12* | ||
1+1 |
1 | ||
=− | ||
2 |
x | ||
(cosx)1/x2 = [(1 − 2sin2 | )−1/(2sin2(x/2)]sin2(x/2)/(x/2)2 * (−1/2) → | |
2 |
1 | ||
√e |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |