2t−t2 | ||
Podstawienie x= | ||
1−t2 |
2t2(2−t)2 | ||
−∫ | dt | |
(1−t2)3 |
t2−1 | ||
x= | ||
2t−1 |
2t2−t−t2+1 | ||
t−x= | ||
2t−1 |
t2−t+1 | ||
t−x= | ||
2t−1 |
2t(2t−1)−2(t2−1) | ||
dx= | dt | |
(2t−1)2 |
2t2−2t+2 | ||
dx= | dt | |
(2t−1)2 |
(t2−1)2 | 2t−1 | 2(t2−t+1) | ||
∫ | dt | |||
(2t−1)2 | t2−t+1 | (2t−1)2 |
(t2−1)2 | ||
2∫ | dt | |
(2t−1)3 |
1 | (2t−1)4+4(2t−1)3−2(2t−1)2−12(2t−1)+9 | ||
∫ | dt | ||
8 | (2t−1)3 |
1 | dt | dt | dt | ||||
(∫(2t−1)dt+4∫dt−2∫ | −12∫ | +9∫ | ) | ||||
8 | 2t−1 | (2t−1)2 | (2t−1)3 |
1 | 1 | 6 | 9 | 1 | ||||
( | (2t−1)2+2(2t−1)+ | − | −ln|2t−1|)+C | |||||
8 | 4 | 2t−1 | 4 | (2t−1)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |