wyznacz A, prosze o pomoc :)
ela morela: Punkt M=(a,a) należy do wykresu funkcji f(x)=(1−a)x−a . Zatem: a=?
prosze o odopwiedz, jak najszybciej
13 sty 13:10
Adamm:
f(a) = a
rozwiązujesz równanie
13 sty 13:13
ela morela: nic mi to nie dalo ale dzieki
13 sty 13:18
Jerzy:
a = (1 − a)*a − a ⇔ 2a = a − a2 ⇔ a + a2 = 0 ⇔ a(1 + a) = 0 ⇔ a = 0 lub a = −1
13 sty 13:36
Adamm:
@Jerzy, no przecież widzisz że czekała na gotowca
pewnie jakiś test
13 sty 13:43
Adamm:
w sumie dziwne bo jest niedziela
13 sty 13:44
Jerzy:
A no właśnie,więc nie podejrzewam sprawdzianu.
13 sty 13:47
iteRacj@:
W niedziele zajęcia mają szkoły zaoczne (w tym licea).
13 sty 13:56
Jerzy: W takich szkołach nie ma sprawdzianów.
13 sty 13:57
iteRacj@:
Czyli uczniowie nie piszą żadnych sprawdzianów w trakcie zajęć?
To jak zaliczają semestry? Mają egzaminy na koniec?
13 sty 14:07
iteRacj@: Pytam, bo kiedyś chciałam się zapisać do takiej zaocznej szkoły policealnej. Za zapisanie
dawali pizzę i zapewniali, że trzeba mieć tylko 50% frekwencję. To mnie zastanowiło.
13 sty 14:22
Jerzy:
Piszą w domu tzw. prace kontrolne.
13 sty 14:24