matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o sprawdzenie
misieq:
Witam, czy dobrze policzyłem to zadanie?
https://gyazo.com/204256a3d7cfc9496bc7fbfa1de5243d
V=Pp*H Pp=(a+b)*h/2 4 oraz X policzylem z zaleznosci 30,60,90 H
2
+8
2
= 16
2
H=8
√
3
Pp= 8+16 * 8
√
3
/2 Pp= 96
√
3
V=96
√
3
* 8
√
3
= 2304
13 sty 11:32
misieq:
ktoś, coś?
13 sty 12:21
iteRacj@:
(8+16)4
√
3
P
p
=
=48
√
3
2
V=48
√
3
*8
√
3
= 1152
13 sty 13:02
misieq:
Dlaczego wysokosc wyszla 4
√
3
?
13 sty 14:12
misieq:
Okej, już rozumiem. Wziąłem pod uwagę złą wysokość we wzorze na Pp. Dziękuje i pozdrawiam
13 sty 14:15