matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice
graanice:
Pomocy! oblicz granice:
x*sin(5x)
x−>1
1−cos(2x)
12 sty 21:58
Leszek:
Czy napewno tresc zadania dobrze napisales , jezeli tak to zaden problem wystarczy
sin(5)
podstawic x=1 i otrzymasz =
1−cos(2)
12 sty 22:01
graanice:
Hahaha masz racje nie wiem wg skad wzialem ten przyklad chodzilo mi o zupelnie inny chyba za duzo dzisiaj ich robie
10ln(x)
x−> 1
x
5
−1
12 sty 22:11
ICSP:
10ln(x)
2ln(x
5
)
=
→ 2 gdy x → 1
x
5
− 1
x
5
− 1
12 sty 22:24
graanice:
dziekuje
12 sty 22:34