Wynik mi wyszedł -0,43 lecz gdy podaje go w odpowiedzi wyskakuej że jest źle
Grzesiek: Oblicz pochodną funkcji f(x)=x2+1/x3 w punkcie x0=2 . Wynik podaj z dokładnością do
drugiego miejsca po przecinku.
12 sty 21:38
Leszek: | | 1 | |
Jaka to jest funkcja f(x)= x2 + |
| |
| | x3 | |
12 sty 21:42
Grzesiek: to drugie
12 sty 21:43
Leszek: | | 2x*x3 −( x2+1)*3x2 | | −x4 − 3x2 | |
f '(x) = |
| = |
| = .... |
| | x6 | | x6 | |
Skorzystale z metody obliczenia pochodnej ilorazu funkcji
12 sty 21:51
Grzesiek: Wychodzi mi z tego −0,43 i test mówi że błąd xD
12 sty 21:58
Leszek: | | −x2 −3 | |
f '(x) = |
| = (−7/16) |
| | x4 | |
12 sty 22:05
Grzesiek: No właśnie taki wynik mi wyszedł lecz program nie chce przyjąć do wiadomości że jest taki wynik
w dziesiętnej jak −0,43....
12 sty 22:08
Leszek: To spawdz wynik : −0,4375
12 sty 22:11
Grzesiek: Dalej nic najwyżej przyczepie się do wykładowcy że coś nie gra
12 sty 22:16