dx | 1 | x | ||||
∫ | = | artcg | ||||
x2+x2 | a | a |
2adx | 1 | x | x | 1 | ||||||
− ∫ | = − | arctg | − | |||||||
(x2+x2)2 | a2 | a | a2 | 1+x2/a2 |
dx | x | ||
= arctg x + | |||
(1+x2)2 | 1+x2 |
dx | 1 | x | ||||
∫ | = | arctg | ||||
a2+x2 | a | a |
2adx | 1 | x | ax | |||||
∫ | = | (arctg | + | ) | ||||
(a2+x2)2 | a2 | a | x2+a2 |
dx | x | |||
2∫ | = arctg x + | |||
(1+x2)2 | x2+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |