π | π | |||
f(x) = cos( | − x) + cos(x − | ) = | ||
2 | 3 |
|
| |||||||||||||||||||||||||||
2 * cos( | ) * cos ( | ) = | ||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 |
π | 5π | |||
= 2 * cos( | ) * cos( | − x) | ||
12 | 12 |
5π | ||
1 ≥ cos( | − x) ≥ −1 | |
12 |
π | π | 5π | π | |||||
2 * cos( | ) ≥ 2 * cos( | ) * cos( | − x) ≥ − 2 * cos( | ) | ||||
12 | 12 | 12 | 12 |
π | π | |||
Czyli ZW = [ − 2 * cos( | ), 2 * cos( | ) ] | ||
12 | 12 |
π | ||
Jeszcze można ewentualnie obliczyć cos( | ). | |
12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |