matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi
Qwerry :
Dlaczego L do potęgi (−1/2) = (50+w)/125 I wyszło L=(50+w) 2/125(−2) Wiem że podnieslismy do potęgi 2giej ale czy wtefy nie powinno być L(−1)? I skąd minus przy potędze 2 przy 125?
12 sty 16:33
Eta:
50+w
(L)
−1/2
=
/
−2
125
125
L= (
)
2
50+w
12 sty 17:47