sin(6x)*sin(x) | ||
x−>0 | ||
cos(x)−cos(2x) |
3x | x | |||
cos(x)−cos(2x)=2sin( | )sin( | ) | ||
2 | 2 |
sin(6x)sin(x) | |||||||||||||||||
x−>0 | |||||||||||||||||
|
sin(6x) | sin(x) | 6x2 | |||||||||||||||||
x−>0 | |||||||||||||||||||
6x | x |
|
sin(6x) | sin(x) | 3x2 | |||||||||||||||||
x−>0 | |||||||||||||||||||
6x | x |
|
sin(6x) | sin(x) |
|
| ||||||||||||||||||||
x−>0 4 | |||||||||||||||||||||||
6x | x |
|
|
sin(6x)sinx | 6cos(6x)sinx + sin(6x)cosx | |||
lim | = H = lim | = | ||
cosx − cos(2x) | 2sin(2x) − sinx |
6cos(6x)sinx + 2sin(3x)cos(3x)cosx | ||
= lim | = | |
sinx(4cosx − 1) |
6cos(6x)sinx + 2(3sinx − 4sin3x)cos(3x)cosx | ||
= lim | = | |
sinx(4cosx − 1) |
sinx(6cos(6x) + 6cos(3x)cosx − 8sin2x*cos(3x)cosx) | ||
= lim | = | |
sinx(4cosx − 1) |
6cos(6x) + 6cos(3x)cosx − 8sin2x*cos(3x)cosx | 6 + 6 − 0 | |||
= lim | = | = | ||
4cosx − 1 | 4−1 |
12 | ||
= | = 4 | |
3 |
0 | ||
To że nie napisałem [ | ] nie znaczy że tego nie sprawdziłem ... gdybym miał pisać to | |
0 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |