matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rząd permutacji
iteRacj@:
Znajdź rząd permutacji (16)(36). Moje rozwiązanie (16)(36)(16)(36)=(36) (36)(16)(36)=e → rząd 3 dobrze?
12 sty 00:05
Adamm:
1 3 6
6 1 3
(16)(36) =
= (316) − rząd 3
12 sty 00:31
iteRacj@:
1 3 6
6 1 3
1 2 3 4 5 6
6 2 1 4 5 3
Czy zapis
to skrót od
?
A skąd jest (316) nie wiem.
12 sty 03:48