matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole figury ograniczone wykresem
asdf:
Oblicz pole figury ograniczone wykresem x
4
+y
4
= 25(x
2
+y
2
) Przechodze na biegunową i mam: r
2
= 0 ∨ r
2
(cos
4
α + sin
4
α) − 25 = 0 Jak to dalej ugryźć?
11 sty 13:50