wykres funkcji
Senia: | | ⎧ | x+4 | |
| Naszkicuj wykres funkcji f(x)= | ⎨ | IxI | dla k{dla x<−2 &dla −2≤x≤4 dla &x>4}
|
| | ⎩ | 8−x | |
Dla jakich wartości współczynnika m równanie f(x)=m ma jedno rozwiązanie, a dla jakich−trzy
rozwiązania?
Bardzo proszę o zrozumiały i przezroczysty opis w miarę możliwści
10 sty 20:07
Bleee:
Ale ze co... Mamy Ci wyjaśnić jak wykres narysować?
Narysuj funkcje liniowe y=x+4 i y=8−x w przedziałach w jakich maja być, narysuj y=|x| w
przedziale w jakim ma byc
Jak to zrobisz to wróć, powiemy co dalej
10 sty 20:15
Senia: Szczerze to leżę z matmą. Więc wydaje mi się, że y=x+4 może być w przedziale od 2−7, a y=8−x w
przedziale
od 3−8? I niezbyt rozumiem zapisu o co chodzi z y=IxI...
10 sty 20:27
Janek191:
10 sty 21:55
Janek191:
Dla m = 4 f(x) = m ma jedno rozwiązanie
Dla m = 0 f(x) = m ma trzy rozwiązania.
10 sty 22:02
Senia: Dziękuje bardzo @Janek191 😁
10 sty 22:25