matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tautologia rachunku zdań
alex:
Zbadaj, stosując metodę „nie wprost" lub metodę „zero−jedynkową”, czy podana formuła jest tautologią rachunku zdań: (p−>(q −>r))−>((p*q) −> r) (gwiazdka oznacza koniunkcję)
10 sty 12:40
ite:
http://tablica-istinnosti.ru/ru/begn.php?dp=(P5(Q5R))5((P3Q)5R)&fn=0&fd=0&fe=0&op=ti
10 sty 14:57