oblicz układ równań
katie: oblicz
{√ (x−2)2 − (y−3)2 = √5
{y= −0,5x +4
9 sty 19:01
Janek191:
Raczej należy rozwiązać ten układ równań
9 sty 19:03
Janek191:
( x − 2)2 − ( y − 3)2 = 5
y = − 0,5 x + 4 → wstaw do I równania
9 sty 19:05
katie: a jak mi x wychodzi < 0 bo z delty ? to co dlaej?
9 sty 19:28
katie: a jak mi x wychodzi < 0 bo z delty ? to co dlaej?
9 sty 19:29
katie: a jak mi x wychodzi < 0 bo z delty ? to co dlaej?
9 sty 19:29
Janek191:
Ile wyszła Δ ?
9 sty 19:37
katie: jak to liczę to wychodzi √19 jednak ,ale to się coś nie zgadza bo mają wyjść liczby całkowite
9 sty 19:42
cardi bardi : Można graficznie to rozwiązać.
9 sty 19:43
Enje: masz może do tego jakieś odpowiedzi?
x=12−20√36
x=12+20√36
mi coś takiego wyszło ale mogłem się pomylić zaraz prześledzę i wyślę tu całość :3
9 sty 19:53
katie: x= 0 v x=4
y=4 v y=2
9 sty 19:58
ABC:
twoje odpowiedzi byłyby dobre gdyby w środku był + między nawiasami
tutaj chyba jednym z rozwiązań jest
9 sty 20:03
matue: dziękuję bardzo <3
9 sty 20:05
matue: a mógłbyś ABC to rozpisać?
9 sty 20:23
9 sty 20:26
matue: a jakby między nawiasami był + ? mnie wychodzi √21 a ma wyjść tak jak wyżej napisałam już to
liczę 2h
9 sty 20:28
9 sty 20:35
matue: taak

! teraz wyszło dziękuję
9 sty 20:39