n+11 | ||
a) an=( | )2−3n | |
n+13 |
n + 11 | 1 + 13n | |||
a) an = ( | )2 *[( | )n]3 | ||
n + 13 | 1 + 11n |
e13 | ||
lim an = 1*[ | ]3 = e6 | |
e11 |
10 − 1 | 9 | 9 | ||||
f(2) = | = | P = ( 2, | ) | |||
6 − 2 | 4 | 4 |
5*( 3 x − 2) − ( 5 x − 1)*3 | −7 | |||
f '(x) = | = | |||
( 3 x − 2)2 | (3 x − 2)2 |
−7 | ||
a = f '(2) = | ||
16 |
7 | ||
y = − | x + b | |
16 |
9 | 7 | 25 | |||
= − | *2 + b ⇒ b = | ||||
4 | 16 | 8 |
7 | 25 | |||
Odp. y = − | x + | |||
16 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |