działania na liczbach rzeczywistych, kto pomoże?
Aneta:):
16 lut 19:14
Aneta:): prosze o pomoc w jednym naprawde prostym zadaniu, prostym ale nie dla mnie niestety
16 lut 19:14
Aneta:): w biegu na 100metrów startuje 125 zawodników.
Bieżnia ma 5 torów i tylko zwycięzca każdego biegu przechodzi do następnej rundy, a wszyscy
pozostali odpadają z konkurencji. Oblicz najmniejszą liczbe biegów potrzebnych do wyłonienia
zwycięscy.
16 lut 19:17
Edek: I runda 125/5=25
II runda 25/5=5
III runda (FINAŁ) 5/5=1
3 biegi
16 lut 19:29
Aneta:): dzięki edek
16 lut 19:35
Basia: 3 rundy, ale 25+5+1=31 biegów
16 lut 19:42