matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz funkcję odwrotną
chem:
Wyznacz funkcję odwrotną do funkcji f(x)=2
x
+2 Jak robić takie zadania?
9 sty 13:25
Jerzy:
y = 2
x
+ 2 y − 2 = 2
x
x = log
2
(y − 2) f
−1
(x) = log
2
(x − 2)
9 sty 13:27
chem:
Dziękuję!
9 sty 13:53