Pytanie o sprowadzanie liczb do wspolnego mianownika
Zerne:
| | x2 | |
wiem że wychodzi |
| + x1/x1 x x2} |
| | x1 | |
8 sty 23:55
Zerne: zle wpisalem. wiem ze wychodzi x2+x1/x1 x x2 ale nie wiem dlaczego tak jest. tak samo jesli x1
i x2 jest do kwadratu. moglby mi to ktos wytlumaczyc?
8 sty 23:56
PW: | 1 | | 1 | | a+b | |
| + |
| = |
| , nic więcej. |
| a | | b | | ab | |
8 sty 23:58
Adamm:
| 1 | | 1 | | x2 | | x1 | | x1+x2 | |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| x1 | | x2 | | x1x2 | | x1x2 | | x1x2 | |
8 sty 23:58